Naši zverenci

Leňoch dvojprstý Leňoch dvojprstý

 

Lenivý deň

Leňoch dvojprstý žije v pralesoch v Južnej (a Strednej) Amerike na stromoch, často zavesený len na pazúroch.

Leňochy majú dlhú a hustú hnedú srsť, ktorá rastie opačným smerom, ako je to obvyklé. To leňochy chráni pred dažďom, pretože môže voda stekať smerom od brucha k chrbtu a na zem a preto sa srsť nepremočí.

Za ADOPČNÝ PRÍSPEVOK ďakujeme: PETRE ĎURIŠOVEJ 

VEDECKÝ NÁZOV
Choloepus didactylus
DÁTUM NARODENIA
2015
KRAJINA PÔVODU
Južná Amerika

Vedeli ste, že?

Odhaduje sa, že zo všetkých živočíšnych druhov, ktoré žili na Zemi, už viac ako 99 percent vyhynulo. V minulosti bolo vymieranie prirodzenou súčasťou evolúcie. O tom, kto prežije, rozhodovala príroda. Dnes je to inak. Väčšinou o tom rozhoduje človek. Do Červenej knihy ohrozených druhov každoročne pribúdajú ďalšie a dalšie zvieratá.

Stupeň ohrozenia ukazuje, akú šancu na prežitie majú jednotlivé živočíšne druhy. Pri zaraďovaní do kategórií sa zvažuje množstvo faktorov ako počet prežívajúcich kusov, prírastok či úbytok v populácii, známe hrozby alebo možnosti chovu v zajatí.

Leňoch dvojprstý a jeho stupeň ohrozenia:

 

Najmenej ohrozený (LC)Takmer ohrozený (NT)Závislý od ochrany (CD)Zraniteľný (VU)Ohrozený (EN)Kriticky ohrozený (CR)Vyhynutý vo voľnej prírode (EW)Vyhynutý (EX)


< späť na NAŠI ZVERENCI